7 страхотни котешки професии

домашна котка Снимка: iStock

К отките са любопитни, мистериозни и интелигентни същества. Някои с удолоствие ще стоят и спят на дивана, други ще се разхождат навън на каишка, трети са прекрасни ловци. Замисляли ли сте се, че котките могат да изпълняват известни професии предназначени за хора, дори по-добре от самите нас?

В тази статия за забавление ще изброим длъжности, които котките биха изпълнявали повече от чудесно.

1. Служители по борба с вредителите

Котките са естествени ловци, умели да ловят дребна плячка, като мишки и насекоми. Като служител по контрол на вредителите, котката ще има задачата да поддържа сграда или имот свободен от вредители. Идеалната котка би успела в тази работа, като патрулира в района, хваща всички вредители, на които се натъкне, и ги носи на собственика си като доказателство за тяхната работа!

домашна коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

2. Иконом

Въпреки че може да изглежда малко вероятно, една котка може потенциално да се справя прекрасно да посреща гостите. Представете си мъркащ приятел, който с радост, мяукане и търкане посреща всички новодошли във вашия дом и ги приведства за добре дошли във вашия дом. Какво по-сладко посрещане от гальовно и приветливо коте на вратата!

3. Актьор

Вродената елегантност и зашеметяващият външен вид на котките ги правят идеални за актьорски роли. Актьорските възможности за котки обикновено включват участие във филми, телевизионни сериали или реклами.

За да изпълняват тези роли, дресьорите на котки изпълняват специфични действия, като сядане, лягане или мяукане по команда. За повечето котки тези неща идват съвсем естествено! С правилното обучение и много търпение котките могат да бъдат обучени да правят впечатляващи трикове и да поемат сложни роли.

4. Пазител на реколтата

домашна коткаСнимка: iStock

Хамбарите със зърно често са заплашени от гризачи и други вредители, които могат да повредят посевите и оборудването. Ролята на този мъркащ приятел е да държи тези вредители под контрол. Те могат да се грижат за бизнеса, като редовно патрулират в обора и околностите му и преследват всички гризачи или вредители, които срещнат.

Освен това котките охранители са чудесни за отблъскване на други животни, тъй като ще бранят територията си. Може би най-доброто от всичко е, че те са лоялни и надеждни работници, които изискват малко поддръжка и поддръжка.

5. Животно за емоционална подкрепа

Известен факт е, че котките имат успокояващ ефект върху хората, които се борят с тревожност или депресия. Като животно за емоционална подкрепа, ролята на котката е да предложи комфорт и подкрепа на собственика си.

домашна коткаСнимка: iStock

Това се постига чрез постоянното им присъствие и като позволяват на собственика да ги гали или гушка, създавайки стабилно и успокояващо присъствие. Освен че имат успокояващо присъствие, котките могат също да бъдат обучени да правят неща като донасяне на предмети, което ги прави чудесен избор за домашни любимци за тези, които искат малко повече компания!

6. Охрана

Изключителният слух на котките ги прави идеални за работа като охрана. Тяхната работа ще включва защита на зона чрез откриване на необичайни звуци или движения и предупреждаване на собственика им за тях. За да постигнат това, котките могат да патрулират в района, да се ослушват за звуци и да уведомяват собственика си при заплаха.

7. Инфлуенсър в социалните медии

Социалните медии гъмжат от котешко съдържание, а някои котки дори имат милиони последователи. Ако една котка стане влиятелна личност в социалните медии, тя ще трябва да създава интересно съдържание за своите последователи и да рекламира продукти или услуги. За целта те ще трябва да позират за снимки и видеоклипове, а собствениците им ги качват в платформи като Instagram и TikTok!

домашна коткаСнимка: iStock

Намирането на работа на вашата котка е чудесен начин да ѝ осигурите стимулация и забавление. Как да започнете и как да откриете какво може да прави вашата котка, че да се чувства ангажирана и щастлива? Вземете предвид следното:

  • Помислете за качествата и интересите на вашата котка, когато решавате каква работа трябва да има. Вашият домашен любимец има ли хъс за лов? Може би помислете да го обучите като ловец на мишки или плъхове. Вашият приятел по-скоро от типа гушкане ли е? Тогава може да бъде отличен терапевт.
  • Уверете се, че сте избрали дейност, която вашата котка наистина ще хареса. Ако не изглежда комфортно или развълнувана от задачата си, няма да постигнете успех.
  • Бъдете търпеливи и проявявайте разбиране, ако котката ви не се заеме веднага с работата си, тъй като може да отнеме известно време, докато овладее нещата.
  • Уверете се, че възнаграждавате котката си за упоритата ѝ работа. Независимо дали става въпрос за специална закуска или допълнителни гушкания, уведомете я, че оценявате усилията ѝ.

Намирането на подподяща работа за вашия гальовен приятел може да отнеме известно време, но ако сте сигурни, че котката ви ще се справи - не се отказвайте. С повече търпение и съобразяване с интересите на вашата котка ще постигнете невероятен успех!

Виж още