8 очарователни факта за котките Девън Рекс, които ще ви изненадат

Девън Рекс Снимка: iStock

Н езависимо дали знаете много за Девън Рекс или току-що сте открили тази великолепна порода котки, любопитството ви със сигурност е провокирано. Те не се срещат толкова често, което ги прави още по-интересни гальовни приятели!

1. Девън Рекс има доста интересен външен вид

Едно нещо, което може би вече сте забелязали за Девън Рекс е, че изглеждат много различни от повечето котки. Девън Рекс има много големи, изправени уши и малки заострени лица. Те също имат слой от къдрава, пухкава козина, която е много тънка и мека на допир. Тези котки се считат за малки до средни, с тегло между 3-5 кг като възрастни.

Девън РексСнимка: iStock

2. Девън Рекс има фина козина

Дори лекото разресване на козината може да доведе до преждевременно накъсване, затова трябва да сте много внимателни. Те също могат да страдат от счупване на мустаците поради тяхната чувствителност. Най-добре е да използвате четка с мек косъм, препоръчана от ветеринарен лекар.

Dogsandcats.bg

3. Девън Рекс е роден скачач

Тези приятели определено имат интересна конструкция. Някои животни са създадени за скачане, като зайци. По същия начин котките от тази порода използват тялото си, за да се движат с голяма скорост, използвайки задните си крака за възможно най-ефективно скачане.

4. Девън Рекс трябва да се гледат у дома

Девън РексСнимка: iStock

Въпреки че вашият Девън Рекс може да гледа навън с копнеж, най-добре е да го държите в дома си. Поради тънката козина, те могат бързо да изстинат, да изгорят от слънцето и да бъдат много чувствителни към промените във времето. У+верете се, че вашето коте е винаги защитено, за да избегнете потенциални щети.

5. Девън Рекс има мустаци, къдрави като козината им

Всяка порода Рекс има завладяващ външен вид с къдрава козина. Но това не е всичко! Знаете ли, че мустаците на Девън Рекс също са къдрави? Ако се вгледате по-отблизо, ще видите, че изглеждат сякаш са накъдрени във фризьорски салон! Тези сладки, тънки мустачки наистина допринасят за уникалния им вид.

6. Дерън Рекс може да са подходящи за хора, страдащи от алергии

Макар че не са напълно хипоалергенни котки, тези гальовни приятели излъчват по-ниски нива на алергени.

7. Девън Рекс са интелигентни и социални котки

Девън РексСнимка: iStock

Може да ви впечатли колко умен може да бъде Девън Рекс! Тези приятели могат да учат трикове, а също така обичат и хората, така че бъдете сигурни, че ще си имате чудесен котешки спътник в тяхно лице!

8. Девън Рекс изисква собственици с познания за породата

Тъй като тези мяукащи приятели могат да бъдат много чувствителни и изискват малко допълнителни грижи, те трябва да имат само опитни собственици на котки. Така че, въпреки че те са уникални с безупречен характер, трябва да сте много запознати с от какво имат нужда.

Девън Рекс са много интересни и не толкова често срещани гальовни приятели. Те са умни котки, с благ характер, но може да изискват повече грижи за външния вид поради фината си козина.

Вижте още:

10 породи котки с големи уши

9 хипоалергенни котки за хора с алергии

Проблеми със здравето, характерни за породата Девън Рекс

Виж още