9 начина, по които животът ви ще се промени, след като си осиновите котка

котка и стопанин Снимка: iStock

М оже да не мислите, че създание, което спи по-голямата част от деня, ще промени живота ви толкова много, но всеки опитен стопанин на котка може да ви каже, че целият ви свят ще бъде много различен.

Когато осиновите котка, особено такава, която е копнеела за вечен любящ дом, вие приветствате топка козина в живота си, която ще оформи начина ви на живот, ще промени начина, по който обичате и ще ви остави различен,  и вероятно по-добър човек .

Как точно ще се промени начинът на живот, след като заживеете с пухкав приятел - ще обсъдим в настоящата статия!

Ето десет начина, по които осиновяването на котка ще промени живота ви.

Dogsandcats.bg

1. Графикът за сън на вашата котка е вашият нов график за сън

котка и стопанинСнимка: iStock

Мислите си, че може да поспите до късно, защото е неделя? Не и когато имате мяукащо и мъркащо коте, което лежи на лицето ви, докато не станете и не напълните купата с храна.

Може би ще бъдете един от малкото късметлии, чиято котка спи през нощта и не се събужда, докато не го направите. Но за повечето родители на котки нашият график за сън зависи изцяло от това колко дълго котето иска да ни остави да спим.

Може дори да се събудите от звука на лапи, тичащи от стая в стая посред нощ, което е съвсем в реда на нещата.

2. Вършенето на домакинска работа ще стане трудно

Имате чист кош за пране без котешка козина? Е, вече не. Няма нищо по-удобно от топла, току-що извадена от сушилнята купчина дрехи за котешка дрямка. Оправяне на леглото? Успех с игриво коте, хвърлящо се под завивките, докато се опитвате да покриете леглото си.

За всяка домакинска работа, която бършите се пригответе да имате „помощник“, само че с разликата, че повече ще ви пречи отколкото помага.

3. Работата от вкъщи може да е предизвикателство

котка и стопанинСнимка: iStock

Ако седите пред компютъра си, подгответе се да имате космат нагревател за ръце върху вас и вашата клавиатура. Топлият компютър е хубаво, удобно място и вашето коте знае, че няма начин да не му обръщате внимание сега. И ако смятате, че воденето на бележки с химикалка или молив, ще ви спаси, помислете пак. мъркащият приятел е готов да си играе с химикалката, която държите, ако преди това не я е бутнал от бюрото ви.

4. Вече никога не сте сами със себе си

Харесвате ли малко уединение, когато сте в банята? Е, по-добре да свикнете, че чифт очи ще бъдат върху вас през цялото време. Ако пък не пускате котката си в банята - тя вероятно ще мяука, драска или пази плътно вратата докато излезете!

5. Вашите социални канали принадлежат на котката

Вероятно не сте мислили, че е възможно да запълните цялата памет на телефона си само със снимки на котки, но тук ще разберете с кои снимки можете да понесете да се разделите.

Всички тези снимки трябва да отидат някъде, така че се пригответе да станете досадни на приятелите си със снимки на най-очарователната котка в света - вашата, разбира се!

6. Ще бъдете по-здрави

котка и стопанинСнимка: iStock

Знаете ли, че котките действително могат да намалят стреса при хората, да понижат кръвното налягане, да облекчат депресията и да намалят риска от инфаркт? Не само това, но мъркането на котките предизвиква вибрации с честота, която насърчава заздравяването.

7. Ще бъдете по-скромни

Няма място за гордост и егоизъм, когато имате котка. Вие вече не сте центърът на вашата вселена. Мяукащите животни са много по-добри в взискателността от вас и ако сте от хората, които се нуждаят всичко да бъде около вас, това бързо ще се промени. Когато вашият свят се върти около друго същество, вие се научавате да бъдете мили, състрадателни и по-скромни.

8. Ще станете по-бързи и подредени

Единствените рефлекси, които вероятно могат да се сървновават с котешките са тези на техните стопани. Ще свикнете, че трябва да прибирате вещите си, че всяко отваряне на врата или прозорец може да ви коства много, затова мислите и реагирате бързо. Знаете, че всеки шумящ и нов предмет ще представлява интерес за ггальовният приятел, така че винаги ще сте готови да реагирате на неговия скок.

9. Ще изпитвате безусловна любов към домашния любимец

котка и стопанинСнимка: iStock

Котките могат да представляват всякакви предизвикателства в живота ви, но наградите си заслужават. Когато котката ви се сгуши до вас, започне да се гали във вас или да мърка бързо забравяте за всички бъркотии, които е сътворила по-рано. Колкото и да ни изправят на ръба на нервите, тези мъркащи животни наистина се настаняват в сърцата ни и остават там!

Вижте още:

Защо котката ми ме следва в банята?

Наръчник как да погалим котка

4 ползи за здравето от притежаването на котка

Виж още