9 забавни неща, които собствениците на котки знаят, че са истина

котка спи Снимка: iStock

А ко живеете с котешки спътник, знаете, че котките могат да бъдат странни, много забавни, мили, но и сменящи настроението си за секунда. Ще изброим само няколко от любимите ни котешки действия, като по никакъв начин не претендираме за изчерпателност, защото фантазията ни е бедна какво може да се очаква от поведението на котка.

1. Котките са спокойни. Много, много спокойни...

забавна коткаСнимка: iStock

Няма спор, че мъркащите приятели могат да са най-голямото спокойствие на света. Те спят на ръба на кухненския плот с такова блажество, сякаш се намират в най-уютното легло.

2. До секундата, в която решат, че не са.

забавна коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Както гальовният спътник се е отпуснал, вероятно си мислите, че нищо на света не може да го събуди. Това обаче съвсем не е така. Дори и от най-дълбокия сън, в най-непредвидимя момент котката ви просто ще скочи и ще започне да прави обиколки на дома ви. В най-добрия случай може да гони нещо, но това едва ли е така.

3. Котките показват любовта и привързаността си към стопаните си по различни начини.

забавна коткаСнимка: iStock

Котките всеки ден показват, че обичат стопаните си, дори и да е с малък жест. Въпреки това, ако живеете в къща и гальовният приятел извида навън, има вероятност да демонстрира любовта си като ви донесе...мъртва мишка.

4. Котките обичат водата, но не твърде много

забавна коткаСнимка: iStock

Мяукащите животни с удоволствие ще бият вода, ще се опитават да достигнат до чашата ви, ще ближат стените на банята след душ, но само толкова! Ако се опитате да ги изкъпете (защото са се изцапали)... лошо ви се пише.

5. Пръстите на краката ви върху одеялото са безопасни

Пръстите на краката ви, които се намират под одеялото обача са плячка! Всеки собственик на котка знае отлично, че в момента в който си легне в леглото и се завие с одеяло неговите крайници магически стават плячка и котката просто започва да дебне, скача и да хапе. Колкото и да е смешно, ако нямате дебело одеяло това може да е доста болезнено.

6. „Котка“ е просто друга дума за „нинджа“.

забавна коткаСнимка: iStock

Мъркащите животни могат да ни издебнат във всеки един момент и да се нахвърлят върху нас. Дали са като нинджи или упражняват паркур, няма как да избягате. Влизате бързо от стая в стая - котката ви дебне зад някой ъгъл, зада скочи пред вас или върху вас. Търсите нещо в някой шкаф - котката се появява на секундата. Изваждате храната след пазар - котката слуша интересното шумолене, готова да се хвърли върху плика с лимоните.

7. Никое място не е твърде малко за котката да се натъпче вътре.

котка в кутияСнимка: iStock

Както се казва на английски едик „If I fits, I sits!“. Почти не съществува място, на което гальовният приятел да не успее да се напъха. Това понякога води и до инциденти и трудности с излизането от тясното пространство.

8. Никога нямате ваше място у дома. Мястото е на котката ви.

Веднъж когато котка прекрачи прага на нашия дом, трябва да сме наясно, че апартаментът ни просто се превръща в територия на котката. Тя ще работи усилено да маркира с миризмата си всяко кътче, така че да си го кажем направо - изгубени сте!

9. Животът на котката е прекрасен!

Гальовните животни наистина живот си живеят. Те получават безрезервна любов от вас, гушкане, чесане и игри.. какво повече ни трябва!

котка и стопанкаСнимка: iStock

Виж още