Каква порода котка е г-жа Норис от „Хари Потър“

Мейн Куун Снимка: iStock

З наете ли, че във филмите за Хари Потър котката на Филч, госпожа Норис, е изиграна от котка Мейн Куун на име Максимус. Тази сива котка вероятно е една от най-известните Мейн Кууни в света. Тези породи котки са изключително едри и имат много пухкава козина, което вероятно е причината тази котка да бъде избрана за ролята в „Хари Потър“.

Въпреки това в книгата породата на котката никога не се споменава, така че изборът е бил направен от екипа на филма. Всъщност някои от описанията от книгата не отговарят точно на действителността.

Например в книгата госпожа Норис е описана като „мършава“ и „дребна“, което определено не отговаря на породата „Мейн Куун“.

Обикновена котка ли е г-жа Норис?

Мейн КуунСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Тъй като става дума за Хари Потър, много читатели и наблюдатели подозират, че госпожа Норис има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Въпреки това Дж. К. Роулинг е казвала, че госпожа Норис е просто обикновена котка.

Какви котки са играли г-жа Норис?

Всъщност има няколко котки, които са играли г-жа Норис. По време на първия филм в голяма степен е използван Максимус. Други котешки актьори обаче са били използвани по други причини. Всички те са били Мейн Куни и са изглеждали подобно, но са били обучавани за различни цели.

Например. Максимус е бил специално обучен да тича заедно с Филч и да скача на раменете му. От друга страна, Аланис (друг котешки актьор) е обучен да бъде държан и носен, без да се гърчи. Тази котка е обичала да се гушка, така че работата е била естествена за нея.

И двете котки често са използвани в много от филмите за различни цели. Това също така позволява на всяка котка да си почине малко и да не се налага да бъде постоянно на снимачната площадка, което може да си представите колко трудно би било за една котка.

Мейн КуунСнимка: iStock

Вижте още:

Каква порода котката е Гарфийлд?

Каква порода котка беше Grumpy Cat?

Виж още