Защо банята е любимо място на някои котки

котка в баня Снимка: iStock

К отките са много странни същества и могат истински да се впечатлят от нестандартни неща. Със сигурност, сте забелязали, че мяукащият ви съквартирант е силно привлечен от банята. Някои мъркащи приятели дори изглежда сякаш искат повече внимание докато сте в банята, отколкото в която и да е друга стая.

Истина е, че тези животни преследват собствениците си от стая в стая, но не можем да не се съгласим, че има нещо банята, което силно ги влече. Какво толкова има в това помещение, което е така примамливо за тези любопитни животни?

Банята е чудно място за игра

Замислете се, че в тези стаи има вана, душ, от който капе вода, което е доста атрактивно за котките, ролки тоалетна хартия, висящи по стените кърпи, тоалетна чиния, върху която мъркащите приятели обичат да се качват, кош за пране и различни други вещи, които имате. Всичко това наистина звучи като увеселителен парк за котките! Още повече, че дори и да не са най-големите любители на водата, когато тя е в малки количества (като пръски по пода), тя става много интересна и примамлива за цапане в нея.

Това е място, което понякога е затворено

котка в баняСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Повечето котки не понасят затворени врати в домовете си. Вратата за баня не е изключение. Все пак, често се случва тя да е затворена когато вие използвате мястото. Това може буквално да подлуди темпераментния приятел! Още повече, че затваряте вратата и вие оставате вътре в банята. Котките са любопитни същества и искат да знаят всичко, което се случва в дома! Някои от тях могат да се притесняват за собствениците си дали са добре и дали ще се върнат, за да ги нахранят.

Вижте още:

Защо котката ми ме следва в банята?

Мивките приличат на котешки легла

Много мъркащи приятели обожават да лежат в мивката. И честно казано ги разбираме – тя има формата на перфектното котешко легълце. Единственият минус е, че е студена, но в горещите летни дни, това може да е прекрасно място за гальовния приятел да се разхлади. От друга страна, мяукащите животни обичат течаща вода и повечето от тях дори пият от нея или от капките, които се стичат след това.

Там има вода

Като стана дума за водата - вярно е, че връзката на котките с водата е сложна и често не много положителна, но малките количества от нея – останалото по пода, капките вода, изтичащи от душа или пък малкото количество останало във ваната не са толкова „страшни“. Дори и котките, които не обичат да се мокрят, със сигурност ще наблюдават капките или чешмата с много голям интерес.

Банята е помещение, което освен всички забавления и вода е пълна с миризми и то вашата! Мъркащият приятел е силно привързан към вас и има голяма вероятност да се чувства сигурно и комфортно на място, което мирише на вас, а банята е точно такова.

Вижте още:

Защо котките мразят водата

Виж още