4 от най-богатите котки в света (СНИМКИ)

Нала Снимка: Guinness World Records

К отките са едни от най-обичаните домашни любимци в света и са известни със своите очарователни характери и елегантен външен вид. Но знаете ли, че някои котки са толкова богати, че живеят истински луксозен живот?

От наследства до слава в социалните медии, тези котки са натрупали богатства, на които повечето хора биха завидяли. В тази статия ще ви запознаем с четирите най-богати котки в света.

1. Grumpy Cat (Сърдитата котка)

Гръмпи КетСнимка: Grumpycat.com

Grumpy Cat (с истинско име Сос Тардар) се превърна в интернет сензация за една нощ през 2012 г., когато нейна снимка обиколи цял свят. Нейното постоянно намръщено и нацупено изражение я превърнаха в незабавен хит и тя бързо се стана в една от най-известните котки в интернет.

Dogsandcats.bg

За съжаление Grumpy Cat почина през 2019 г., но по време на краткия си живот тя натрупа състояние от няколко милиона долара от стоки, спонсорство и участия. Точната цифра остава неизвестна, но се оценява на около 1 милион долара.

2. Шупет

Карл Лагерфелд и котката муСнимка: punchng.com

Шупет, великолепна Бирманска котка, беше любимият домашен любимец на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд. Когато Лагерфелд почина през 2019 г., Шупет наследи част от неговото състояние от 200 милиона долара.

С нейния луксозен начин на живот, лични прислужници и кариера на модел, нетната стойност на Шупет се оценява на около 13 милиона долара.

3. Оливия Бенсън

Тейлър Суифт и нейната коткаСнимка: Goodmorningamerica

Оливия Бенсън, Шотландска клепоуха, е една от известните котешки спътници на Тейлър Суифт. Кръстена на героя на Мариска Харгитай от „Закон и ред: SVU“, Оливия се появява в музикални видеоклипове на Суифт и публикации в социалните медии.

Като един от най-глезените домашни любимци в света, нетната стойност на Оливия Бенсън се оценява на около 97 милиона долара.

4. Нала

НалаСнимка: Guinness World Records

Нала е най-следваната котка в Инстаграм, която може да се похвали с над 4,5 милиона последователи. Нейната собственичка Варисири Матахитифан осиновява Нала от приют и започва  да споделя нейни снимки в социалните мрежи.

Огромната популярност на Нала доведе до различни спонсорски сделки, стоки и линия продукти за домашни любимци. Приблизителната ѝ нетна стойност е около 100 милиона долара.

Виж още