Колко линеят котките от породата „Рагдол“

Рагдол Снимка: iStock

К отката Рагдол е красива и уникална порода котки, със своята дълга козина и уникални шарки на козината. Ако търсите нов спътник за котка, който да се откроява, Рагдолът определено е чудесен вариант. Но тези красиви космати котки линеят ли много? Отговорът на този въпрос е положителен - тези мъркащи приятели са силно линеща порода, така че е важно да разберете как да се грижите правилно за техните прекрасни и гъсти палта. Те ще се нуждаят от редовно разресване, за да поддържат козината си здрава и да предотвратят сплъстяване.

Котките Рагдол и тяхното линеене

РагдолСнимка: iStock

Тези мъркащи приятели са известни със своята дълга, гъста козина – и с факта, че козината им пада значително повече от някои други породи. Това до голяма степен се дължи на тяхното смесено наследство. Рагдолите всъщност са били развъждани с Персийски и Сиамски котенца, за да се създаде нова порода, и част от това персийско наследство включва гъста, дълга козина.

Ако не сте свикнали с котка с много линеене е хубаво да се подготвите, преди този мъркащ приятел да дойде във вашия дом. Въпреки това има някои стъпки, които можете да предприемете, за да сведете до минимум козината, която пада навсякъде във вашия дом. Първо, уверете се, че четкате мъркащия приятел редовно, поне веднъж седмично с добра четка. Това ще помогне за предотвратяване на сплъстяване, кожни проблеми и възли. „

Dogsandcats.bg

Съвети за четкане и разресване на Рагдолите

РагдолСнимка: iStock

Когато четкате мяукащия си спътник, започнете от главата и продължете надолу по тялото. Уверете се, че вървите бавно, за да не изплашите или нараните котката си. Четкайте козината в посоката, в която расте. След това използвайте гребен, за да преминете през козината, като се уверите, че сте отстранили всички заплитания, които може да са се образували.

Ако намерите възли, внимателно използвайте пръстите си, за да ги развържете (и ножици за подстригване, ако е необходимо), след което използвайте гребена, за да ги премахнете. Отново внимавайте да не нараните котката си, докато правите това и не бързайте. В допълнение към редовното четкане и сресване на вашата Ragdoll, не забравяйте също да проверите козината на котката си за бълхи. Както и да опипате тялото на котката си, за да се уверите, че не усещате нищо необичайно.

РагдолСнимка: iStock

Макар че тези очарователни котешки приятели ленеят много, има какво да направите, за да намалите козината в дома. С повече разресване и нежни грижи за вашия мъркащ приятел, ще се справите с прекомерното линеене на Рагдола.

Вижте още:

10 породи котки, които са подходящи за стопани без опит

8 любопитни факта за котките Рагдол

Каква е разликата между Сибирската котка и Рагдол

Виж още