Най-добрите породи котки за интровертни стопани

Хималайска котка Снимка: iStock

П о дефиниция интровертът се нуждае от време сам, за да се зареди с „гориво“ за следващите си социални контакти. Колкото и невероятно да звучи „котки, подходящи за интроверти“, тъй като по подразбиране тези домашни любимци са много подходящи за този тип хора, все пак знаем, че има котки, които са доста социални и изскват своето. Затова в тази статия ще изброим някои породи с мил и ненатрапчив характер, подходящи за чувствително хора, които силно ценят времето си сами.

Ако предпочитате спокоен дом, бихме ви посъветвали да стоите далеч от много гласовитите и нуждаещи се породи котки, които включват Сфинкс, Сиамска котка, Бирманска котка, Японски бобтейл, Бенгалска котка, Оцикет и други.

1. Хималайска котка

Хималайска коткаСнимка: iStock

Ако харесвате екзотичния външен вид на Сиамските котки коте, но не смятате, че можете да се справите с постоянното им „бърборене“, Хималайските котки са чудесен вариант. Те са активна и игрива порода, но се наслаждават на тихото време и са много привързани.

Dogsandcats.bg

2. Персийска котка

Хималайска коткаСнимка: iStock

Персийските котки са с ниска интензивност и висока привързаност към стопаните си. Те не са много вокални и предпочитат да прекарват време само с най-близките си другари. Като такива, те могат да бъдат страхливи около други домашни любимци и хора.

3. Мейн Куун

Хималайска коткаСнимка: iStock

Известен със своето голямо, пухкаво палто и внушителен размер, Мейн Куунът е тиха, мека порода котки, идеална за интроверти. Те са способни да успокоят всеки притеснен стопанин и понасят добре времето, прекарано сами. Те също са също толкова щастливи да се гушкат или да играят с хора и други домашни любимци.

4. Рагдол

Хималайска коткаСнимка: iStock

Тази котка получава името си заради начина, по който тялото ѝ се отпуска, когато я вземете. Тези гальовни приятели не само са спокойни, те също така обичат да се гушкат и предпочитат тиха среда.

И не на последно място - ако сте твърде убедени, че искате спокойна котка, която да ви бъде другар - винаги може да се обърнете към близката организация, която спасява животни. Те познават чудесно характерите на животните за осиновяване, че със сигурност могат да ви запознаят с перфектният котешки приятел, за когото може да отворите сърцето си.

Виж още