Разбират ли котките, когато сме голи

котка и собственик Снимка: iStock

Н якои собственици на домашни любимци приканват домашните си животни да напуснат стаята, когато се преобличат или излизат от банята, тъй като смятат, че е неудобно или странно за техния пухкав спътник да ги вижда голи. Ако сте от тези собственици, вероятно ще се радвате да научите, че е малко вероятно гальовният приятел да разбира дали сте голи или облечени, а ако имате дрехи - какви са те. Цялата концепция за голота не е нещо, което котките могат да разберат.

Котките знаят ли кога сме голи?

Можем да дадем категоричен отговор на този въпрос и той „Не“. Котките не само нямат начин да разберат какво означава „голи“, но също така нямат понятие за облекло или защо изобщо го носим. Ето защо е малко вероятно котката ви да се отнася с вас по различен начин, ако я се радхождате напълно без дрехи. Възможно е мъркащият приятел да ви вижда в толкова много различни „кожи“ (различни дрехи), че да не придава особено значение на това, което вижда да носите (или да не носите).

котка и собственикСнимка: iStock

Странно ли е да ходим голи пред домашните любимци?

По своята същност не е странно да сте голи пред вашите домашни любимци, но може да се почувствате малко неудобно, особено ако забележите, че ви гледат. Мислете за това по следния начин: вашите котки са голи около вас през цялото време. Още повече, че те постоянно се търкат във вас, ближат интимните си части, за да се почистят и не се интересуват от това, че някой ги гледа.

Dogsandcats.bg

Защо котката ми се държи странно, когато съм без дрехи?

Ако ви се струва, че мяукащият спътник държи странно, когато сте голи, най-вероятно причината за поведението няма нищо общо с това дали носите дрехи или не. Котката ви може по-скоро да е любопитна защо миришете по различен начин (ако сте напуснали току-що душа). Или пък кърпата, с която сте омотали косата си изглежда странно в очите на мъркащия приятел. Със сигурност има много различни причини, поради които котките се държат необичайно, но едва ли е защото не носите дрехи в конкретния момент.

котка и собственикСнимка: iStock

Котката ви едва ли ще ви погледне по различен начин, щом ви види голи, тъй като животните нямат понятие за голота. Честно казано, те не се интересуват какво носите, а по-скоро дали ги галите, храните, играете с тях и ги обичате.

Вижте още:

8 причини защо котката ви преследва

Защо котката ми ме гледа, докато се къпя?

5 причини, поради които котката спи между краката ви

Виж още