4 вида котки от породата „Рекс“

Корниш Рекс Снимка: iStock

С ъществуват множество изключителни породи котки, които имат великолепна козина, цветове и шарки. Котките от породата „Рекс“ не са изключение. Вариациите на котките „Рекс“ са могат да бъдат с вълни и къдрици - някои от тях дори имат усукани мустаци. Всяка порода има свои собствени характеристики, които я отличават от останалите.

Може би не знаете, че съществуват около девет вида породи котки „Рекс и още много други, но в тази статия ще изброим официално признатите такива. Нека да разгледаме вълнуващия външен вид, който всяка котка от породата „Рекс“ може да предложи.

Да научим повече за мутацията на котките „Рекс

Мутацията „Рекс“ е променлива, която съществува при бозайниците и която създава прекрасни къдрици и вълни. Котките са само едно от няколкото животни, които имат тази структура на козината. Козината „Рекс“ може да се види и при зайци, плъхове, коне и кучета.

Генетично козината на тези породи може да има няколко цвята и видове къдрици. Някои котки имат гъста козина, а други не толкова. Някои са невероятно къдрави, а други са с нежни вълни. И могат да имат всякаква дължина на козината - от частично обезкосмена и къса до дълга и тежка козина.

Dogsandcats.bg

1. Корниш Рекс

Тези мяукащи животни почти нямат козина, а вместо това са покрити с фин пух. Ако ги погалите ще усетите, че тези гальовни приятели са изключително меки, плюшени и нежни.

Тези котки имат слаби тела с малки, тесни глави. Външният вид на козината им е вълнообразен и светъл, като се предлага в няколко красиви нюанса и шарки. Въпреки тънкия слой пух, породата Корниш Рексът не е хипоалергененна.

Тези котки се имат нужда от енергични упражнения, като са пъргави и енергични. Те са склонни да се свързват добре с хората си, но може да се привързват само към един човек.

2. Девън Рекс

Корниш РексСнимка: iStock

Тези мъркащи приятели имат много отличителен външен вид с големи уши и стройни тела. Козината им се състои от къси, плътни вълни, които се спускат равномерно по кожата в хоризонтални линии.

Заради формата на ушите и заострената структура на лицето си те често са сравнявани с елфи. Мустаците и козината им са много крехки, като се късат, ако се обгрижват прекалено много. Положителна страна на това е, че се нуждаят от минимално сресване и грижи за козината.

Тези приятели са много енергични и жизнерадостни, с характери, които отразяват динамичната им природа. Могат да бъдат склонни да научат много трикове, но и те са твърдоглави - така че това става предимно при техните условия.

3. Селкирк Рекс

Корниш РексСнимка: iStock

Зашеметяващият Селкирк Рекс е котка с тежки кости и изключително пухкава къдрава козина. В едно котило може да има както котенза с права козина, така и такива с къдрава.

Къдрава е не само козината им, но и мустаците им! Тези котки са много издръжливи и здрави - срещат се във всякакви цветове и шарки. Козината им може да бъде къса или дълга, в зависимост от котето.

Тези котки са много нежни, любящи личности. Обикновено те са много приятни и социални, дори с непознати. Характерът им помага да оправдаят външния си вид на плюшено мече.

4. Ла Перм

Корниш РексСнимка: iStock

Котката Ла Перм е малка до средна по размер. Козината им е изцяло къдрава особено на подбедрицата и краищата на краката. Въпреки къдриците, козината им е лесна за поддържане, така че нормалното разресване би било достатъчно.

Тези котки са умни и често пакостливи, но винаги забавни. Тези мяукащи приятели са изключително независими и са отлични ловци и другари в игрите. Но също така са и много любвеобилни спътници на избраните от тях хора.

Винаги е толкова очарователно да се видят драстичните визуални разлики между котките. Мутацията „Рекс“ определено е една от най-отличителните от всички. С толкова много разновидности както по отношение на козината, така и на характера, има абсолютно една порода „Рекс“, която би се вписала във вашия начин на живот.

Вижте още:

8 породи котки с по-кратка продължителност на живота

4 египетски породи котки

10 големи породи котки, които можете да отглеждате вкъщи

Виж още