6 породи дългокосмести котки в цвят „костенурково таби“

шарена котка Снимка: iStock

Ф ен ли сте на дългокосместите котки? Или може би сте фен на необичайни котки, които не се срещат толкова често. Ако това ви описва до голяма степен, дългокосместа котка в цвят „костенурково таби“ може да бъде чудесен избор за домашен любимец за вас.

Котките с този шарен цвят на козината са склонни да имат смесица от различни цветове, което им е спечелило името „костенурка“, защото просто много приличат на нея.

Няма две еднакви котки с този цвят на козината, но има шест породи, от които да избирате.

1. Домашна дългокосместа котка

шарена коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Домашната дългокосместа е най-често срещаният тип мъркащ приятел с такъв цвят козина. Това са домашни котки, които се получават естествено без  кръстосване между породи.

2. Манкс

шарена коткаСнимка: iStock

Тези котки произхождат от остров Ман и са най-разпознаваеми по късите си или несъществуващи опашки. Манкс се считат за лоялни домашни любимци и са идеални, ако търсите котка за лов на плъхове и други вредители. Те са страхотни семейни домашни любимци и имат прекрасни палта. Въпреки че не се смятат за най-добрите котки, които ще се сгушат в скута ви, те ще се мотаят близо до вас и семейството ви, въпреки че може да не искат да бъдат докосвани през цялото време.

3. Британска дългокосместа котка

шарена коткаСнимка: iStock

Това е средно голяма котка, която е много близка на външен вид до Британската късокосместа. Тези мъркащи приятели се срещат в различни цветове. Въпреки че са дистанцирани и сдържани, те могат да бъдат доста приятелски настроени с тези, които обичат.

4. Персийска котка

Твърди се, че тези котки съществуват от хиляди години, а Персийската котка с плоско лице е една от най-популярните породи. Те са много спокойни и обичат да спят по цял ден, ако им позволите.

Те са лоялни, приятелски настроени и предпочитат да са на земята, отколкото да се катерят по дърво. Те са отлични домашни любимци, но не са много активни, така че ако търсите мъркащ приятел, който да играе с вас - това може би не е точно вашата котка.

5. Американски бобтейл

Тези мъркащи приятели се появяват от естествена мутация, открита при домашната късокосместа котка.

Това е интелигентна, игрива котка, която е умерено активна, което означава, че не се нуждаят от много упражнения, за да бъдат здрави и щастливи. Не се срещат твърде често, поради които са изключително интересни, а ако намерите котка в цвят костенурка - със сигурност ще имате доста рядка котка!

6. Мейн куун

шарена коткаСнимка: iStock

Не на последно място в нашия списък с дългокосмести котки с цвят костенурка е породата Мейн Куун. Тези големи котки са наистина впечатляващи и много красиви.

Те са страхотни семейни домашни любимци и се справят чудесно с деца и други животни.

Дългокосместите котки са по-редки от късокосместите, тъй като генът за дълга коса е рецесивен. Ако имате дългокосместа котка, считайте се за късметлия, особено ако е цвят костенурково таби.

В нашия списък има шест породи дългокосмести костенуркови котки и можете да намерите тези котки от развъдчици, като изключим домашната котка. Важно е да се отбележи, че тези котки са рядкост, така че се уверете, че развъдчикът е уважаван и опитен, преди да вземете окончателното решение да закупите котка от тях. Ако дадете на една от тези очарователни котки завинаги дом, можете да сте сигурни, че ще получите много любов и лоялност в замяна.

шарена коткаСнимка: iStock

Виж още