Бенгалските котки харесват ли водата

Бенгалска котка Снимка: iStock

Т ези красиви малки леопарди са една от най-известните породи котки в света и не можем да скрием възхищението си от пленителния им външен вид. Освен много красиви, Бенгалските котки са прекрасни човешки спътници, но се препоръчват за хора, които имат известен опит в отглеждането на котки. Причината е, че тези котки са много активни, дори буйни и могат много бързо да превърнат къщата ви на пух и прах. Тези приятели още са популярни и с това, че обичат приключенията навън, да се катерят по дървата и дори обичат водата. Вероятно сте попадали на многобройни видеа в интернет на Бенгалска котка, която се забавлява с цяло сърце във вода.Точно да това любопитно предпочитание на Бенгалските котки ще поговорим в тази статия.

И така - Бенгалските котки обичат ли вода?

Едно нещо, което отличава тези котки от повечето мяукащи приятели е, е любовта им към водата. Те обичат да играят, дори да плуват във вода и не се изненадвайте, ако откриете Бенгалската си котка да пие вода направо от чешмата или да цапа с удоволствие в някоя локва в двора ви. Експертите смятат, че родството на тези котки с леопардите (които случайно обичат водата и са много силни плувци) им дава дази любов към водата.

Бенгалска коткаСнимка: iStock

Малко за личността на Бенгалските котки

Подобно на хората, околната среда и преживяванията на домашния любимец имат голямо влияние върху неговата личност. Бенгалските котки имат определени характеристики, които могат да бъдат приписани на тяхното любимо наследство от диви котки.

Dogsandcats.bg

Те са много енергични, интелигентни, бдителни и уверени, точно като леопардите и много други големи котки.

Ако искате да се сдобиете с Бенгалска котка, трябва да знаете, че те обикновено са фенове на водата. Те обичат да пият вода, дори ако е от кранчето, и не са нервни, когато става въпрос за намокряне. Бенгалците също изискват по-малко грижи и натрупват по-малко пърхот от типичните домашни котки (поради късата козина), което означава, че вероятно няма да е необходимо да ги разресвате толкова често. В заключение можем ад кажем, че тези приятели са енергични и пълни с живот и са страхотни (макар и скъпи) домашни любимци.

Вижте още:

8 породи котки, които обичат водата

10 проблема със здравето, към които са предразположени Бенгалските котки

17 породи котки, които пускат по-малко козина

Виж още