Как да предпазите котката си около басейн

котка на басейн Снимка: iStock

Ж егата е тук! А това означава, че е време да се разхладим! За собствениците на котки дните на басейна могат да поставят някои въпроси и да провокират известен стрес. Въпреки че може да обичаме да даваме на котките си място за охлаждане през горещите летни месеци, котките и водата не винаги се комбинират добре. Поддържането на вашата котка в безопасност около басейна е важна част от това да бъдете отговорен, любящ собственик на домашен любимец.

Лятото може да бъде опасно, особено с дълбок басейн в задния двор. Уверете се, че сте взели необходимите предпазни мерки, за да предпазите котешкия си приятел от потенциална опасност, а ние ще ви помогнем за това!

1. Инсталирайте покривало за басейн

котка на басейнСнимка: iStock

Не можете винаги да сте наоколо, за да спрете котката си да падне в басейна и поради тяхната супер котешка атлетичност не можете лесно да го оградите, за да държите котките физически далеч от водата. Следващото най-добро нещо, което можете да направите, е да вземете покривало за басейн.

Dogsandcats.bg

Качественото покривало за басейн може да предотврати инциденти, като държи котките далеч от водата. Ако вашата котка случайно падне в басейна, наличието на покривало ще ѝ даде известна опора и ще я предпази от трудности да се задържи над водата. Инвестирането в качествено покривало за басейн ще ви помогне да сте сигурни, че и вие, и вашето коте ще имате спокойствие, когато настъпи плувният сезон.

2. Поставете плаващо устройство на вашата котка

Ако котката ви не може да плува, но иска да влезе във или близо до водата с вас, помислете дали да не използвате устройство за плаване или котешка спасителна жилетка. Плаващите устройства за котки се предлагат в много форми и форми, като най-често срещаните са специално проектирани спасителни жилетки. Те не само поддържат котката ви на повърхността, ако случайно падне във водата, но също така предлагат удобно място за почивка над водата. Най-добрата част? Вашето коте ще изглежда супер стилно и сладко, докато се наслаждава на деня си край басейна!

3. Научете котката си да плува

котка на басейнСнимка: iStock

Ако сте горд родител на котка и лятната ви къща включва басейн, може би се чудите как да защитите своя котешки приятел. Като се има предвид естественият страх на много котки от вода, плуването на котка звучи неестествено, но ще се изненадате, че е възможно. Котките могат да се научат да плуват и да обичат водата. Да научите котката си да плува е един от най-добрите начини да я предпазите във водата. Плуването може да осигури на котките приятна физическа активност, на която да се наслаждават, докато прекарват качествено време с любимите си хора.

4. Обучете семейството и приятелите си относно процедурите за безопасност на басейна

Сезонът на басейните е в разгара си и е страхотно време за вас, семейството и приятелите ви да се забавлявате на слънце. Вие лично не можете винаги да сте в басейна, за да наблюдавате котката си, така че се уверете, че всички знаят, че винаги трябва да внимават за котката ви, когато са близо до басейна или играят навън. Ако я видят близо до ръба на басейна, напомнете им, че котките могат да бъдат много любопитни същества и да не ги оставят сами близо до воден басейн без надзор.

Също така е важно всички членове на семейството да знаят как правилно да използват всички приспособления или огради, монтирани около района, така че вашето коте да не може да се приближи достатъчно, за да падне.

5. Съхранявайте химикалите за басейна на сигурно

котка на басейнСнимка: iStock

Когато притежавате котка, може да е вълнуващо да създадете открито пространство за нея. Зоната с басейн е един от начините да осигурите на вашето коте допълнително забавление и упражнения. Обаче има няколко неща, които трябва да следвате, за да предпазите любопитния мъркащ приятел. Водата не е единствената потенциална опасност за котките: химикалите, използвани за поддържане на басейна чист, са силно токсични. За да предпазите котката си, уверете се, че всички химикали и почистващи препарати за басейна са надеждно заключени без достъп за вашата котка, други домашни любимци или деца.

Колкото и да е необичайно, не е изключено да си прекарате чудесно около басейн с котката си. Ако имате лятна къща с басейн защо да не заведете и мъркащия приятел? Той хем ще е щастлив навън, хем може да прояви интерес към водата в басейна. Стига да вземете правилните мерки, за да предпазите котката си около него, може да си прекарате чудесно, а котката ви разнообрази ежедневието си, което е предимно у дома.

котка на басейнСнимка: iStock

Вижте още:

Защо котките мразят водата

С котка на море: мисията възможна?

6 чудесни дейности за котки на плажа

Виж още