Какви играчки котките харесват най-много

котка и играчки Снимка: iStock

Г рафикът на мъркащите приятели може да варира. Някои дни прекарват в седене в картонена кутия, други дни дни „работят“ на 8-часова смяна на прозореца, за да следят птици.  Трудно можем да предвидим какво ще прави мяукащия приятел през деня и какви начини може да избере да се забавлява.

Все пак, едно е сигурно - котките се нуждаят от умствена и физическа стимулация, за да предотвратят скуката, стреса и безпокойството. Различните котки ще харесат различни играчки, но има някои изпитани и истински основни аксесоари, които всеки собственик на котка трябва да има под ръка.

Когато купуваме котешки играчки, трябва да помним, че гальовните животни не се интересуват от естетиката на играчката. Може да си мислите, че сте избрали най-добрата играчка за мяукащия спътник, но това да е така, просто защото играчката е красива и отива на килима ви, но мъркащият домашен любимец изобщо да не я харесва, защото например не издава никакви звуци.

Играчки с лакомства

котка и играчкиСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Играчката за раздаване на лакомства постига две неща наведнъж: тренира вашето коте и използва уменията му за решаване на проблеми, след което то получава награда. Вашата котка ще трябва да бута, търкаля или люлее този вид играчка, за да извади лакомствата и да ги хапне. Това също може да бъде добро решение, ако котката ви преяжда или пък не се храни достатъчно.

Играчки въдици

Хубавото на тази играчка за вас е, че държи ръката ви на безопасно разстояние от ноктите и зъбите на вашата котка. Няма недостиг на вариации на играчка-пръчка и те почти винаги са достъпни. Ако вашата котка се отегчи от сегашната си пръчка, можете да я смените с такава, която има звънчета, пера или друго забавно нещо върху нея. Тези играчки са чудесен начин да се сближите с мяукащия домашен любимец и да участвате в играта.

Играчки с коча билка

котка и играчкиСнимка: iStock

Кочата билка е от семейството на ментата и повечето котки я обожават! Тя може да се натъпче в играчки или да се опакова на топки, карайки вашето коте да обича играчката си много повече. Безопасно е за мяукащите животни да поглъщат това растение. Вярно е обаче, че котките могат да се развълнуват прекалено много около него. Просто внимавайте да не галите котката си, когато играчката е навън, защото може да се превъзбуди и да ви ухапе.

Играчки с топки

Играчките с топки не са само за кучета, котките също ги обожават! Движението на топката по пода или в игра имитира движението на плячка, което ще примами котките да гонят и хващат. На пазара има много играчки с топки, които са подходящи за една или много котки. Ако сте семейство с няколко котки, интерактивната игра с топка често е толкова увлекателна, че е единствената играчка, която трябва да извадите.

Това са някои от любимите и често срещани на пазара играчки, но ще трябва да експериментирате, за да видите коя от тях котката ви харесва най-много. Ако котката ви е доволна, всички са доволни...особено дивана ви.

котка и играчкиСнимка: iStock

Вижте още:

Колко време трябва да отделям на котката ми за игра

4 идеи за игри, които ще накарат котката ви да се забавлява

Основни принадлежности, които ви трябват преди да осиновите коте

Виж още