6 начина, по които котките ви карат да закъснявате за работа

котка и стопанин Снимка: iStock

К отките не са глупави. Те знаят точно какво се случва, когато стопаните им започват да се приготвят за работа сутрин - цял ден самота. Макар че някои гальовни животни нямат проблем да прекарват деня сами, за други този момент може да не е толкова приятен, тъй като харесват времето със стопаните си. Вероятно много котешки стопани ще потвърдят, че мяукащите приятели, които не са щастливи от факта, че човекът им отива на работа пробват някои трикове, за да осуетят това.

Представяме ви няколко забавни ситуации, в които изпадаме, когато искаме да излезем, но котката ни пречи.

1. Влизат в шкафове

котка в кухняСнимка: iStock

Със сигурност гальовният домашен любимец ще се опита да влезе във всеки шкаф, който отворите, за да ви попречи да се приготвите. Храненето, обличането и изобщо всичко, което се случва сутрин - става доста трудно.

Dogsandcats.bg

2. Пречат ви докато се обличате

Докато крачите от стая в стая, мъркащият приятел може да реши, че е време за игра. В резултат на това - той започва да ви преследва, да скача, да се катери върху вас и да хапе дрехите ви. Особено тези, които имат лъскави или висящи елементи са като магнит за котки.

3. Сядат върху якето или чантата ви

Мъркащите приятели винаги ще седнат на нещо, което сме оставили някъде. Тъй като предметът е бил току-що докоснат от нас и носи нашата миризма - няма как котка да остане безразлична и да не седне върху него. Разбира се, ако това е чантата ви, която трябва да вземете, за да излезете - ще трябва да отместите мъркащия си приятел.

4. Лягат пред входната врата

Често мъркащите приятели застават пред входната врата, като не ви позволяват да отворите. При тази гледка сърцето ни се къса, тъй като ще трябва да гушнем котката си и да я преместим, след което да излезем за работа.

5. Правят някоя бъркотия

котка в кухняСнимка: iStock

Най-неприятното нещо и последното, с което искаме да се занимаваме сутрин преди работа е да чистим някоя поразия, която е сътворила котката ни. И все пак, това може да е заст от плана на нашия домашен любимец, за да ни задържи по-дълго у дома.

6. Сядат в скута ни и не искат да станат

Приятно е когато котката ни прави компания на кравайче в скута докато пием кафе или закусваме, но стигаме до момента, в който трябва вече да станем, за да се обличаме. Котката ни обаче има съвсем други намерения и изобщо не иска да става от удобното и топло място, на което се е настанила.

Колкото и да ни е тъжно, че не можем да прекарваме повече време с гальовния домашен любимец, все пак не можем вечно да седим вкъщи (макар че повечето котешки стопани едва ли ще имат против) и да се гушкаме с мъркащото приятелче. Необходимо е и да работим, за да си позволим хубава котешка храна, играчки, ветеринарни прегледи и всичко, от което мъничето се нуждае.

Ако мяукащият ви приятел много страда от вашето отсъствие - можете да помислите и за втора котка. Така двете животинчета биха могли да си правят компания и да се забавляват докато вас ви няма.

Вижте още:

Самотна ли котката ми без втора или се чувства добре

8 хитрини, които котките използват, за да привлекат внимание

13 породи котки, които се разбират с други котки

Виж още