Кои породи котки обичат да мяукат

котка мяука Снимка: iStock

М ъркащите животни приличат хората повече отколкото си мислим - имат различен темперамент, черти на характера и лични предпочитания. Съществуват породи, които дори „говорят” повече от други.

Както знаем, мяукането служи за общуване с хората, тъй като котките са научили, че тези звуци наподобяват най-много човешка реч. Обикновено те не мяукат помежду си, а общуват по други начини, като например с езика на тялото или чрез миризми.

Хората обожаваме мяукането, защото за нас е очарователно и много сладко. Стига да не става прекалено, защото и това се случва. Някои мъркащи приятели могат да станат наистина много досадни, ако не им се угоди. Тогава могат буквално да ни се скарат.

Нека да разгледаме кои породи гальовни животни се славят като гръмогласни!

Dogsandcats.bg

1. Американски бобтейл

Ако търсите котка, която обича да говори и може да бъде обучена да ходи на каишка - това е вашата порода. Макар и мънички на размер и с дребна сладка топчеста опашчица - тези представители са доста приказливи, така че се пригответе за силно мяукане.

2. Бенгалска

бенгалска котка мяукаСнимка: iStock

Този енергичен и активен представител е наследил много от дивите си далечни предци - леопардите и ягуарите. Той е отличен катерач, търсещ много внимание, обожаващ приключенията и разходките. Слави се и с много мяукане, така че няма да ви е тихо с него.

3. Бирманска котка

Тези сладури имат по-меко и тихо мяукане, но обичат често да прибягват до него. Те са игриви, обичат хората и обикновено са най-обичаните членове на семейството.

4. Оцикет

Тези красавци са уверени и интелигентни котки. Обичат да мяукат, така че, бъдете сигурни, че ще поздравят както вас, така и всеки посетител в дома ви.

5. Ориенталска късокосместа

Изящна котка, коато се радва на човешката компания. Тя с най-голямо удоволствие ще ви предложи успокояващо мъркане, както и укорително мяукане, ако я оставите сама твърде дълго.

6. Петерболд

Тези породи са много интересни и се познават веднага по липсата на козина. Те са склонни да се разбират с почти всички - животни или хора. Ще мяукат силно във вашата компания.

7. Сиамска котка

Сиамска котка мяукаСнимка: iStock

Тези гальовни приятели са известни с това, че са доста приказливи животни. Те са социални, интелигентни и, както става ясно - гласовити.

8. Сфинкс

Тази емблематична порода също се слави като гласовита. Макар и да изглежда сякаш няма козина, всъщност е покрита с много мек и фин пух. Тези приятели са жизнени, добри и мяукат силно, така че можете да си говорите на воля.

9. Тонкинска котка

Освен да с мяукане - тези приятели ще ви впечатлят и с много игри и забавления. Тонкинската котка е социална, а щастливото ѝ мъркане бързо ще ѝ спечели множество симпатии.

Това са породите гальовни приятели, които са известни с гръмогласните си гласове. Мяукането е нещо напълно нормално за котките, тъй като така те общуват с нас. Също така, няма място за притеснение, ако гальовният ви домашен любимец не мяука, тъй като някои представители просто не го правят.

От друга страна някои твърде шумни котки понякога стават леко непоносими за стопаните си, тъй като използват мяукането, за да получат нещо - най-често храна или лакомства.

Вижте още:

12 породи котки, които обичат разходките навън

Виж още