7 любопитни факта за Бенгалските котки

Бенгалска котка Снимка: iStock

Б енгалските котки са едни от най-красивите породи. Палтата им са прекрасни и на петна, което ги прави желани от мнозина. Те са атлетични, силни и грациозни, което осигурява много енергия за изследване и извършване на безобидни пакости.

Все пак породата на Бенгалските котки е много повече от външния вид или физическите им способности. Тези малки тигри са известни с това, че са привързани към стопаните си, което ги прави добър спътник за семейства, деца и други домашни любимци. Те са изключително интелигентни и лесни за обучение, а козината им не пада твърде много, така че изискват лесна поддръжка.

Бенгалска коткаСнимка: iStock

Тази статия ще разгледа факти за здравето, личността и разпространението на Бенгалската котка. Ако сте любопитни да научите повече отвъд повърхностното ниво на бенгалската котка, продължете да четете!

Dogsandcats.bg

1. Лимфомът е една от най-често срещаните болести при Бенгалските котки

Лимфомът е рак, който атакува лимфоцитите (белите кръвни клетки). Това значително уврежда имунната система, тъй като белите кръвни клетки, които помагат за поддържането на имунитета на вашата котка, а те са атакувани.

2. Бенгалските котки са социални

Част от чара на Бенгалската котка е нейното желание за компания. Тези приятели са известни със своята привързаност и винаги са нетърпеливи да бъдат около тези, които смятат за свое семейство. Те са любящи, отдадени приятели, които лесно ще приемат нови домашни любимци в домакинството, стига да бъдат представени правилно.

Бенгалците са активни и енергични и обичат да търсят забавление от своите стопани. Те не само обичат да играят, но и харесват да играят с другите. Те обичат да ангажират другите в игри и да учат забавни трикове. Дори когато се успокоят от енергичното си време за игра, те пак ще искат да се свият до вас.

3. Бенгалските котки обичат водата

Бенгалска коткаСнимка: iStock

Въпреки че един от най-известните стереотипи за котките е, че те мразят водата, истината е, че някои породи я харесват и Бенгалците са едни от тях. Вероятно защото техният прародител, азиатската леопардова котка, също обича водата. Собствениците на Бенгалски котки съобщават, че техните котки често се присъединяват към тях под душа, когато могат!

Тъй като Бенгалците не се възпират от водата, от съществено значение е да държите аквариумите далеч от тях. Те имат силен инстинкт на хищник и няма да се поколебаят да се опитат да хванат лапите си на вкусно изглеждаща риба.

4. Бенгалските котки могат да бъдат отлична компания за емоционална подкрепа

Тези гальовни животни ритежават качества, които мнозина търсят в едно животно за емоционална подкрепа, като привързаност и жизненост. Бенгалските котки обичат да се гушкат със своите стопани, което може да действа много успокоително за хората.

За тези, които искат да бъдат разсеяни от проблемите си или стреса на работа - могат да взаимодействат с домашните си любимци, което е доказано добър лек за тревожността при хората. За щастие, енергичната личност на Бенгалската котка води до много взаимодействие, тъй като тя винаги иска да играе със собственика си.

5. Бенгалските котки не са кръстени на Бенгалския тигър

Това учудва ли ви? Въпреки че Бенгалската котка и Бенгалският тигър имат подобни имена, името на домашните котки не е свързано с тигъра. Вместо това гальовните животни са кръстени на Азиатската леопардова котка, нейният прародител.

Името е вдъхновено от латинската версия на името на Азиатската леопардова котка - Prionailurus bengalensis.

6. Бенгалските котки могат да бъдат невероятно скъпи

Бенгалска коткаСнимка: iStock

Няколко фактора могат да повлияят на цената на котка, включително пол, цвят на козината, репутация на развъдчика и, разбира се, самата порода. За Бенгалските котки цената е малко по-висока от повечето.

Поради красивата козина на тези мяукащи животни, цената на добре отгледаната бенгалска котка може да бъде доста висока. Разбира се, не всички Бенгалски котки струват толкова много, а здравите гальовни бенгалци могат да бъдат намерени на по-достъпна цена. Все пак, имайте предвид, че те са скъпа порода.

7. Бенгалските котки са незаконни на няколко места в Съединените щати

Някои смятат тези гальовни животни за по-агресивна порода от други, въпреки че няма много доказателства в подкрепа на твърдението. Вярно е, че тези котки могат да са доста активни и буйни, но те са се превърнали в домашни животни вече десетилетия и са се изредили достатъчно поколения, за да можем да ги избираме безопасно за наши домашни любимци. Сред някои от щатите, в които тази порода е ограничена са Ню Йорк, Джорджия, Хавай, Айова, Аляска, Делауеър, Кънектикът, Сиатъл, Индиана и други.

Няма спор, че тези мяукащи животни са синоним на елегантност и красота. Освен това, Бенгалските котки са социални, обичат хората и приключенията. Може да ги научите да ходят на каишка и да ви правят компания в разходки сред природата. Ако наблизо има вода - още по-добре, защото тези мъркащи приятели с удоволствие ще цапат в нея.

Вижте още:

8 породи котки, които обичат водата

9 екзотични породи котки, които можем да гледаме у дома

Бенгалските котки харесват ли водата

Виж още