9 породи котки, които могат да се открият в оранжев цвят

Мейн Куун Снимка: iStock

О ранжевите мяукащи животни са с красива, златиста козина и силно ни очароват. Дали поради този топъл, слънчев цвят или просто се случва оранжевите котки да са с мили характери, ако искате оранжева котка, има най-различни породи, които могат да се открият в такава разцветка. Това не са абсолютно всички, но ви представяме нашата селекция от 9 оранжеви мъркащи приятели.

1. Абисинска котка

Твърди се, че мястото на произход на тези очарователни мяукащи животни е Етиопия или Египет. Имат атлетично тяло и отчетлива петниста козина. Тъй като са късокосмести, те изискват ниска поддръжка. В допълнение са социални, което ги прави страхотни допълнения към семейството.

2. Персийска котка

Това е една от най-популярните оранжеви породи котки. Персите са били предпочитаната котка сред елитната класа и аристократите преди много векове и все още стоплят сърцата на хората. Те са очарователни и пухкави, със спокоен характер. Те обаче изискват висока поддръжка поради дългата коса. Срещат се в най-различни цветове, а оранжевото не прави изключение.

3. Екзотична късокосместа котка

Екзотична късокосместа коткаСнимка: iStock

Dogsandcats.bg

Знаете ли, че Гарфийлд в Екзотична късокосместа коса? Ако обичате Персийката, но не можете да се справите с високата ѝ поддръжка, ето ви почти същата котка, но с по-къса козина. Това ви спасява от ежедневното четкане.

4. Мейн Куун

Тези гальовни животни са големи, сърдечни, лоялни и лесни за обучение. Мейн кууните са приятелски настроени към хора, деца и други домашни любимци. Тези гальовни животни са големи, с пухкава козина, която е „водоустойчива“ и може да се срещне в най-различни цветове - оранжево, кафяво, бяло, кремаво и синьо и други.

5. Девън Рекс

Тези мяукащи животни впечатляват с леко необичайния си външен вид и най-вече - големи уши. Красивата им, фина козина може да бъде открита в различни цветове, а оранжевото е един от тях.

6. Чаузи

Тази привързана и лоялна котка, наричана още миниатюрна пума, е древна египетска порода. Чаузито произхожда от дива котка и това се забелязва веднага във външния вид на тези приятели.

7. Сомали

СомалиСнимка: iStock

Сомалийката е жизнена оранжева котка, която е хитра като лисица. Нейната интелигентност е възхитителна, тъй като отнема време, за да проучи и наблюдава нещата. Тези приятели учат трикове за нула време, така че няма да им отнеме много време да се научат да отварят вратите в дома.

8. Британска късокосместа

Тази порода е една от най-старите. Те имат закръглено тяло, плюшени палта и толкова гъста козина, че някои хора ги бъркат с плюшено мече. Те са идеални за нови собственици на котки, защото са по-малко взискателни, приятелски настроени и социални. Обикновено си представяме тези котки в сив (син) цвят, но те се срещат в най-различни, включително оранжево.

9. Манчкин

Късите му крака никога не са го възпрепятствали да покаже своята смела личност. Тези мяукащи приятели винаги са навсякъде, любознателни и са привлечени от лъскави неща. Те са толкова ориентирани към хората, че дори не се противят да ги взимате на ръце. Имат най-различни цветове на козината.

Вижте още:

9 породи котки, които имат синя козина

Котките с шарка таби - произход и любопитни факти

12 прекрасни породи черни котки, които искате да вземете у дома

Виж още