8 от най-добрите породи котки за хора с кучета

котка Снимка: iStock

А ко сте кучешки стопанин и се замисляте дали да добавите към семейството си и котешки приятел, със сигурност трябва да обмислите дали кучето и котката ще се разбират. В крайна сметка тези видове не винаги комуникират успешно, но ако успеете да ги възпитате със сигурност в дома ви може да цари хармония.

Докато върлуват митове, че котките са отчуждени и антисоциални скучни, ние сме тук, за да ви кажем, че това е далеч от истината. Има редица котки, които имат т.нар. „кучешки“ характер и, които обръщат котешките стереотипи с главата надолу.

Ето осем от най-добрите породи котки, които биха се разбирали добре с кучета.

1. Сиамска котка

Ако сте фен на начина, по който кучетата жадуват за човешкото внимание, може да искате да погледнете силно социалните Сиамци. Тези привързани котки са изключително интерактивни, което ги прави идеални спътници за всеки, който няма нищо против малка сянка, следяща всяко тяхно движение. Те също не са придирчиви към приятелския си кръг - Сиамските котки се радват на компанията на други котки, деца и дори непознати.

Dogsandcats.bg

Сиамска коткаСнимка: iStock

Точно като кучетата, сиамските котки се поддават много на обучение и могат да бъдат научени да играят като носят играчката си и дори да дават пет.

2. Бенгалска котка

Тази жизнена и екзотично изглеждаща котка има магнетична енергия и ще ви държи нащрек с енергичността си. Бенгалците обичат да играят и са постоянно в движение.

Тази порода също така има уникален афинитет към водата, така че не е необичайно да намерите Бенгалска котка да се плиска игриво в мивка или вана. Известно е, че тези котки също ще са щастливи да ги разходите на каишка навън, така че може да ви придружава от време на време при разходката с кучето.

3. Мейн Куун

Сладкият нрав на тези нежни гиганти е спечелил на породата титлата „котка с кучешки характер“. Наистина Мейн Куунът е една от най-приличащите на кучета породи котки, които може да намерите.

Кучешките стопани ще се радват да научат, че Мейн Куните обичат да изследват природата. С търпение и усърдно обучение можете да се разхождате из квартала с вашия космат приятел на каишка.

4. Абисинска котка

коткаСнимка: iStock

Тази игрива порода котки ще ви накара да се разсмивате над забавната ѝ личност. Тези мъркащи животни са много активни котки, постоянно се катерят, скачат и изследват заобикалящата ги среда.

Тези екстровертни котки проявяват кучешка привързаност към стопаните си, предпочитайки да участват във всички семейни дейности. Оставен в самота, Абисинецът може да изпадне в депресия, така че това определено е порода за хора, които могат да обсипят домашните си любимци с внимание.

5. Бурманска котка

Бурманските котки проявяват черти, подобни на кучета, включително способност за гушкане и желание да бъдат в компанията на своите собственици колкото е възможно повече.

Безкрайно любопитни, Бурманските котки обичат да изследват дейностите на стопаните си от висока гледна точка - обикновено от техните рамене! Тези котешки спортисти се нуждаят от котешко дърво или множество места за кацане, където могат безопасно да скачат, за да наблюдават околната среда.

6. Савана

коткаСнимка: iStock

Прекрасната Савана котка показва широк спектър от кучешки черти. От една страна, тя е изключително лоялна и се привързва силно към своите собственици. Саваните също са атлетични търсачи на приключения, умели в скачането и плуването. Те дори могат да бъдат обучени да ходят на открито на каишка!

7. Манкс

Най-известни със своята безопашата задна част, котките Манкс са нежни, привързани и ориентирани към хората. Феновете на породата обичат тази котка заради многото ѝ кучешки характеристики.

Игриви и интелигентни, тези котки се наслаждават на предизвикателството да учат нови трикове. Манкс често може да бъде намерен да играе на различни игри или да броди из къщата с любимата си играчка в устата. Тези приятелски настроени котенца се чувстват прекрасно в човешка компания и са непрестанно лоялни към любимите си хора.

8. Сибирска котка

коткаСнимка: iStock

Сибирската е порода с приключенски дух, който не се среща често при котките. Сибирската котка няма да ви разочарова. и мускулести, Сибирските котки имат навика да се намесват в нещата, които се случват у дома.

За хората, които ценят способността на домашния любимец да се разбира с всеки и всеки, Сибирската порода не разочарова. Тези приятели са склонни лесно да се сприятеляват с всички членове на домакинството, включително деца, кучета и други котки. Те също са известни с това, че нетърпеливо ви поздравяват на вратата, след като сте се прибрали.

Дори най-отдаденият кучешки фен е вероятно да промени мнението си, след като срещне една от тези кучешки котки. Всяка от тези породи без съмнение доказва, че кучетата не са единствените същества, които могат да изпълнят ролята на „най-добрия приятел на човека“.

Виж още