Колко умни са Британските късокосмести котки

Британска късокосместа котка Снимка: iStock

Б ританската късокосместа котка е привлекателна порода с миловидно, сладко лице, която е доста популярна. Много собственици на Британски късокосмести котки смятат, че тези мъркащи приятели са по-умни от повечето други котки. Дали това е така - ще разберем в настоящата статия!

1. Те са добри в решаването на пъзели

За съжаление, Британската късокосместа котка не попада в топ 10 на най-умните списъци на котки в интернет, но това не означава, че не е интелигентна. Много потребители съобщават, че тяхната Британска късокосместа е отлична в решаването на пъзели.

2. Те имат отлични спомени

Британска късокосместа коткаСнимка: iStock

Много собственици съобщават, че тяхната Британска късокосместа котка има отлична памет, която им позволява да познават рутината на собственика си. Вашият домашен любимец вероятно ще ви чака, когато се приберете от работа и вероятно дори ще ви събуди, ако будилникът ви не успее. Те също ще търсят лакомства или ще идват да играят по едно и също време всеки ден.

Dogsandcats.bg

3. Те могат да се обучават

Много собственици на Британски късокосмести котки съобщават, че тяхната котка лесно се обучава да прави различни трикове, което не е типично за повечето мъркащи приятели. Много стопани могат да обучат котките си да идват при повикване и да носят играчки, а някои котки дори могат да дават пет!

4. Те имат желание да се грижат за стопаните си

За разлика от повечето котки, които сякаш си мислят, че сте техен домашен любимец, Британската късокосместа има силно желание да угажда (доколкото това е възможно за котка), което някои собственици описват като кучешко поведение.

5. Те имат спокойно поведение

Британска късокосместа коткаСнимка: iStock

Породата Британска късокосместа котка е изключително спокойна и се разбира добре с деца и други домашни любимци, особено ако тя прекарва време в общуване с тях още от малко коте. Те често създават силни връзки с други котки и дори кучета и обикновено харесват вниманието, което децата им оказват. Това спокойно отношение им помага да изглеждат мъдри в сравнение с много други породи.

Кои са най-умните породи котки?

Много от списъците с топ 10 на най-умните породи котки в интернет твърдят, че Абисинската порода е най-умната котка. Други често срещани породи в тези списъци включват Бенгалска котка, Бурманска, Корниш Рекс, Хавана Браун, Корат, Савана, Сиамска, Сингапурска котка и други.

В заключение можем да кажем, че Британската късокосместа котка има средно ниво на интелект в сравнение с други породи. Въпреки това, те имат отлични способности за решаване на проблеми и обикновено се справят бързо с котешки пъзели и други дейности, които тестват ума. Тяхното силно желание да се харесат също ги прави по-лесни за обучение в сравнение с много други породи, а собствениците дори могат да ги научат как да ходят на каишка. Тяхното спокойно и приятелско отношение към други животни и хора също им помага да изглеждат по-мъдри и по-умни от другите котки.

Британска късокосместа коткаСнимка: iStock

Вижте още:

Колко точно са умни котките

Какво се върти в главата на котката ми – факти за котешкия мозък

Виж още