Заповядайте на дефиле на котешката красота и благородство

Котешка изложба в София Снимка: Royal Canin

В ълнуваме се колкото котка, която току-що е чула отварянето на шкафа с храната, защото за втори път ще присъстваме на Международната изложба за котки, а тази година участваме като медиен партньор.

Очакваме ви на 20 и 21 май в Интер Експо Център, София, където ще бъде сцената за родословни котки от различни породи, състезаващи се за приза „Най-добра котка“. Вече за трети път в България, шоуто е организирано от Федерация по Фелинология България, под патронажа на румънската федерация Felis Romania. Целта на събитието е да стане традиционно и предпочитано за любителите на котки от цяла Европа!

Котешка изложба в СофияСнимка: Royal Canin

Тази година ще имаме щастието на видим котки от България, Румъния, Швейцария, Сърбия, Турция, Унгария. Харизма, съвършенство и характер ще демонстрират породите:

Dogsandcats.bg

Котешка изложба в СофияСнимка: Royal Canin

Ако все още не сте виждали тези очарователни гальовни животни - не пропускайте, тъй като някои от породите се срещат доста рядко в България.

Журито е международно и включва съдии от Франция, Израел, Украйна и Полша. В двата дни публиката ще има възможност да избере своя любимец, който ще получи специална награда на публиката. Гласувалите за любимец на публиката ще участват в томболата на генералния спонсор Royal Canin, който ще връчи луксозна котешка енциклопедия.

Котешка изложба в СофияСнимка: Royal Canin

Освен царствените котки с родословно дърво, в изложбата ще участват и прекрасни бездомни животни за осиновяване!

Програмата на събитието е със състезателен характер, но успоредно с това ветеринарни специалисти ще изнасят лекции, съпътствани и от други интересни дейности, свързани с правилното отглеждане и развъждане на котки. Посетителите също така ще имат възможността да се срещнат с професионалисти и да получат ценни съвети за отглеждането на домашните си любимци. За децата са предвидени забавни занимания като рисуване на лице от аниматор, както и възможността да се докоснат и снимат с някои от мъркащите представители на изложбата. 

Котешка изложба в СофияСнимка: Royal Canin

Билети можете да намерите както на място, така и в Грабо.

Още за събитието може да прочетете в събитието във Фейсбук.

Котешка изложба в СофияСнимка: Royal Canin

Виж още