Топ 10 на най-популярните породи котки в интернет през 2023 г.

котка Снимка:

К отките са царете на интернета и никой не оспорва това! Ако фийда на всичките ви социални канали е пълен с котки - значи разбирате за какво говорим! Но знаете ли кои са най-популярните породи мъркащи приятели в интернет през изминалата година? Проучване от сайта Catster определя кои са най-популярните котки в интернет въз основа на обема на хаштагове в Instagram, TikTok и обема на търсене в Google.

Данните от проучването са събирани между 5 и 27 юли 2023 г. Акаунтите в социалните медии и хаштаговете се променят ежедневно. Целта на това проучване е да даде широк преглед на онлайн интересите на хората към котките през този период от време.

1. Мейн Куун

Най-популярната котка номер едно в интернет е Мейн Куун, с изумителен брой хора, които търсят тази котка! Лесно е да разберете защо, тъй като личността на тази котка съответства на нейния размер.

И не само в интернет Мейн Куун царува по популярност. Тази порода беше класирана на второ място по популярност от CFA в техния списък „Най-популярни породи за 2022 г.“ въз основа на това колко от всяка порода са регистрирани.

Dogsandcats.bg

Често наричани „кучетата от света на котките“ заради тяхната привързана, любяща природа, Мейн Кууните са прекрасно допълнение към дома на всеки, който търси величествен мъркащ приятел с благ характер.

2. Бенгалска котка

Следващата котка в списъка не може да ви изненада, тъй като с техните леопардови петна и див вид не е трудно да разберете защо хората обичат да търсят информация за Бенгалските котки.

Тези котенца са зашеметяващи в приликата си с дивите си двойници и, което ги прави изумително красиви и интересни спътници.

Активна, игрива и интелигентна, тази котка може да бъде чудесно допълнение към дома ви, ако сте от типа, който обича малко хаос.

3. Британската късокосместа

коткаСнимка:

Британската късокосместа също се появява в списъка на CFA за най-популярните породи котки през 2022 г., на шесто място. Хората обичат да търсят тези котенца онлайн.

Тези котки са особено популярни сред семействата поради техния нежен и спокоен темперамент, който се разбира добре с деца от всички възрасти. Сладки и търпеливи (освен когато ги взимате на ръце, действие, което не им харесва), Британските късокосмести не достигат размера си за възрастни до около 3-годишна възраст, така че ще можете да имате коте наоколо малко по-дълго.

С техните големи очи и пухкави бузи, тази порода със сигурност ще бъде популярна години наред!

4. Рагдол

Честно казано, кой не обича Рагдол? Тази порода е на първо място през последните четири години в списъка на най-популярните породи котки на CFA.

Не е изненадващо, като се има предвид колко привързани са тези големи, красиви котки; има смисъл хората толкова много да търсят породата онлайн. И като първите две в нашия списък с най-популярни котенца в интернет, тази порода също много прилича на куче по поведение. Между тяхната невероятно любознателна природа и любовта да бъдат гушкани, Рагдол е отличен домашен любимец за почти всеки!

5. Сиамска котка

Сиамската котка може би е най-известна от анимационния филм „Дамата и скитникът“, но породата стана доста популярна, особено в TikTok.

Породата е красива и също толкова интелигентна, което ги прави изключителни домашни любимци. Те са общителни и привързани към стопаните си.

6. Сфинкс

коткаСнимка:

Сфинксът е лесно един от най-разпознаваемите котки, като се има предвид, че почти няма козина. И породата не е популярна само в интернет; те са на 9-то място в списъка на CFA за най-популярните породи за 2022 г!

Въпреки че идеята за котка без козина може да изглежда странна, тази порода е също толкова гальовна, дружелюбна и сладка, колкото всички породи котенца с пухкави палта. Притежаването на една от тези котки обаче означава, че вашият домашен любимец не може да излезе навън, тъй като те нямат коса, която да ги предпазва от студа.

7. Персийска котка

Персийската котка отдавна е любима на почитателите на мъркащи животни навсякъде, което е очаквано, като се имат предвид техните дълги, пухкави палта и очарованието им. Персийката е една от по-спокойните котки, така че ако търсите домашен любимец, който не е твърде палав , това е котката за вас.

Заедно със спокойния им характер, получавате привързаност, игривост и невзискателен темперамент, което прави тази порода удоволствие да имате такава в дома. Персийската котка обаче е изисква определени грижи за козината си!

8. Шотландска клепоуха

Тази порода котки е известна със своите свити уши и външния вид, който им придават, е подобен на този на бухал. Това е по-рядка котка, така че може да бъде предизвикателство да се намери такава за осиновяване, което може би е причината хората да им се възхищават в интернет толкова, колкото и те.

Шотландските клепоухи обаче са прекрасни домашни любимци, тъй като са доста спокойни и приятелски настроени. Породата също обича да се гушка и се радва да играе (само не твърде често).

Шотландските клепоухи са доста интелигентни, така че въпреки че не се нуждаят от много физическа активност, те се нуждаят от много умствена стимулация, за да се забавляват.

9. Манчкин

коткаСнимка:

Котката Манчкин е очарователно, малко коте с крака, които са по-къси от нормалното. Те също са по-нова порода, така че не са били наоколо толкова дълго и са порода, която е малко противоречива.

Поради по-късите си крака (които се дължат на генетична мутация), те са по-склонни към здравословни проблеми с гърба; някои хора вярват, че поради тези проблеми не трябва да се отглеждат, докато други твърдят, че те са не по-малко здрави от другите котки.

Въпреки противоречията около тях, ще видите, че Манчкин е интелигентна, любопитна и дружелюбна котка, която е удоволствие да имате в дома. Те обаче могат да станат малко нуждаещи се, ако не им обърнете достатъчно внимание, така че бъдете готови да дадете на своите много любов!

10. Сибирска котка

Въпреки че е по-рядка порода, тази котка става все по-популярна сред страдащите от алергия, тъй като козината ѝ (въпреки, че е много пухкава и дълга) е с малко линеене, което може да е част от причината породата да се търси толкова много.

Известна с това, че е привързана, лоялна и атлетична, тази порода е страхотен домашен любимец за всеки котешки стопанин. Сибирската котка изисква редовно четкане, за да се погрижите за тройната ѝ козина, така че бъдете готови.

В крайна сметка независимо от породата, мъркащите животни са завзели успешно сърцата ни и интернет пространството. Те са интересни, красиви, интелигентни и непредвидими. С тях винаги е забавно, тъй като трудно можем да отгатнем кои са следващите им действия.

коткаСнимка:

Виж още