10 кучета, които с радост ще се сгушат в скута ви (СНИМКИ)

Кинг Чарлз шпаньол Снимка: iStock

К акто подсказва заглавието, кучетата, които попадат в тази класация никога не пропускат възможност да скочат в скута на стопанина си! И не само – на гостите, родните, приятелите или всеки друг, който им позволи! 

Като цяло 

тези четириноги са по-малко енергични и предпочитат да прекарват повече време у дома в кротка дрямка на дивана. Ако решите да приветствате някое от тях в дома си, то трябва да сте готови да отделяте на питомеца си достатъчно време за гушкане.

Dogsandcats.bg

И да, възможно е да се наложи да се сбогувате с личното си пространство! 

А ето и 10 породи кучета, които обичат да дремват в скута на стопаните си! В случай, че ви трябва малко допълнителна топлина в мразовит зимен ден, например.

Нетърпеливи да угодят, привързани и много гушливи – Кинг Чарлз шпаньолите красят скутовете на европейските благородници още от края на 14-ти век. Според Американския киноложки клуб, тези спокойни, аристократични кучета могат да бъдат „оптимистични атлети или безсрамни мързеливци“, в зависимост от начина на живот на стопанина си. И тъй като имат толкова универсална природа, Кинг Чарлз са едни от най-добрите компаньони и за възрастни хора. 

малко кучеСнимка: iStock

Въпреки че представителите на тази порода не обичат нищо повече, от това да си дремнат в скута на любимия си човек, те се стремят да се превърнат в обект на обожание от всеки член на семейството си. А като бонус – Чихуахуата няма да вирне носа си, ако жизненото му пространство също е малко по-органичено.

куче спиСнимка: iStock

Вижте още: Наистина ли Чихуахуа мигат повече от другите кучета

Тези щастливи кученца ще извикат усмивка на лицето ви, независимо дали се движат наоколо или (по-вероятно) – спят във формата на поничка в скута ви. Бишоните се чувстват най-добре гушнати щастливо до вас! Тази им привързаност ги прави склонни да страдат от тревожност при раздяла. Така че – най-добре е да не ги оставяте сами за дълго време. 

бишон фризеСнимка: iStock

Може да ви изглежда, че тези малки кученца изискват много поддръжка, но всъщност не линеят, а това прави грижата за козината им далеч по-лесна. Преди векове Ши Тцу са намирали място в кралските скутове на китайските императори. А днес те са спокойни за това чии крака топлят, което ги превръща в страхотни домашни любимци. 

ши тцуСнимка: iStock

Само един поглед към това усмихнато личице и сладки ушички на прилеп... И просто няма как да устоите! Френският булдог има стабилно място в сърцата (и скутовете) на мнозина и е особено популярен сред стопаните на домашни любимци, живеещи в града. Породата произлиза от Английския булдог и става популярна през 19-ти век в Париж. 

Френски булдогСнимка: iStock

Според Американския киноложки клуб, хиновете са „потомци на кучетата на китайската аристокрация“, което може би донякъде обяснява и техния кралски афинитет към излежаването! Копринената им козина изисква редовно подстригване, за да изглеждат като малките благородници, каквито всъщност са. 

Японски хинСнимка: iStock

Наречени с прякора „брадато куче“ зарази мустакатата си физиономия и красивата си брада, тези изтъкнати джентълмени са почти толкова умни, колкото изглеждат. Произходът на породата ни отвежда до 19 век в Брюксел, където те са се изявявали като ловци на плъхове, а популярността им нараства главоломно, когато Хенриета Мария, кралицата на Белгия, ги харесва. 

Брюклселски грифонСнимка: iStock

Като по-малката версия на Грейхаунда, Италианската хрътка със сигурност обича да си подремва и с радост би се наместила в скута на стопанина си. Първоначално символ на статут в ренесансова Италия, тези четириноги са заемали своето място до различни кралски особи – от Екатерина Велика до кралица Виктория. 

хръткаСнимка: iStock

С перфектната комбинация от козина, подобна на смокинг и безупречни маниери, не съществува съмнение относно способността и желанието за гушкане на тези „американски джентълмени“ .

Бостън териерСнимка: iStock

Друго кученце, първоначално отглеждано предимно от управляващите класи в древен Китай, легендата разказва, че Пекинезът е създаден, когато Буда се смалил до лъвче с малки размери, силно наподобяващо куче. Тези сладки дребосъци ще се възползват от всяка възможност, за да се запознаят отблизо с любимите си хора и са известни с това, че създават особено тясна връзка със стопанина си. 

ПекинезСнимка: iStock

В древни времена Пекинезът е бил известен като „кучето в ръкава“, тъй като представителите на породата са били носени в огромните ръкави на императорското семейство. Но днес те са далеч по-щастливи да си дремват кротко в скута на собствениците си!

 

 

Виж още