12 породи котки със средна дължина на козината

Американски бобтейл Снимка: iStock

М ъркащите животни могат да се открият в най-различни цветове и дължина на козината - късокосмести, дългокосмести, котки без козина, но някои могат да се класифицират като такива със средна дължина на козината. Тези мъркащи приятели хем имат малко по-дълга козина, хем тя не е прекалено рошава и не изисква толкова много грижи, които понякога трябва да полагаме за дългокосместите си домашни любимци.

1. Американски бобтейл

Това са любопитни котки, които линеят умерено и предлагат много любов на тези, които прекарват времето си с тях. Те изглеждат като дива котка, но са послушни по природа и могат да бъдат добри домашни котки. Те обичат деца, играчки и удобни възглавници, на които да се излегнат, когато са готови за дрямка. Американският бобтейл също обича да ловува, така че вероятно няма да се разбира добре в домакинство, което има хамстери или някакви други гризачи.

2. Американска грубокосместа котка

Тези мяукащи животни първоначално са били развъждани, за да ловят гризачи, но в крайна сметка те се превръщат в домашни любимци, които не само пазят гризачи, но и поддържат топлината на стопание си, докато се гушкат в леглото през студените зимни нощи. Днес тези любими и лесни за отглеждане американски котки са разглезени домашни обитатели, които обичат да общуват с членовете на своето семейство, но нямат нищо против да прекарват времето си сами, докато всички са на работа, училище или навън.

3. Абисинска котка

Тези приятели се появяват в Етиопия, а днес се срещат в цял свят и са любима порода на множество хора. Тези мъркащи приятели са много обичани домашни любимци, които са мили, но и много игриви и активни, така че трябва да им осигурите необходимите забавления.

Dogsandcats.bg

4. Балийска котка

Тези супер меки котки са издръжливи и мускулести, но същевременно търпеливи и мили. Те изглежда винаги знаят кога човешкият спътник има нужда от любов и също така изглежда знаят кога трябва да спазват дистанция.

5. Шартрьо

ШартрьоСнимка: iStock

Шартрьо имат големи, мускулести тела, които им помагат в ежедневните игри и пакости. Те са известни с това, че се катерят по рафтовете, мотаят се по плотовете на шкафовете в кухнята и правят свои собствени уютни легла където намерят за добре.

6. Египетска мау

Тези котки имат див, петнист вид, който не е често срещан в света на домашните котки. Египетските мау не са толкова лесно достъпни, колкото много други котки в този списък, но не е невъзможно да се намери такава, готова за осиновяване. Тези мъркащи животни имат дълги опашки, големи уши, светли очи, а по характер са очарователни.

7. Бирманска котка

Тези мъркащи животни изглеждат голям и пухкави, но по-голямата част от „масата“ идва от мускулестата им физика. Тяхната средна до дълга козина е мека, копринена и е удоволствие да се разресва. Лапите им изглеждат така сякаш са обули чорапи, а яркосините им очи ги правят изключително красиви.

8. Бенгалска котка

Тези малки леопарди изглеждат почти като дивите си братовчеди, от които хората обикновено се страхуват, но възхищават. Тези красиви котки са много интелигентни и игриви, така че се пригответе за много пакости и забавление у дома.

9. Манкс

МанксСнимка: iStock

Тези котки се раждат с мутация, която се среща естествено и прави опашките им къси. Като характер са нежни, привързани и любопитни котки, които се разбират добре както с деца, така и с други домашни любимци.

10. Оцикет

Това е порода със средна коса, която има див вид. Тези домашни котки имат шарка „таби“ или „лъв“, която обикновено е черна, сива и бяла на цвят. Оцикет нямат диви гени, така че не се притеснявайте за тяхното отглеждане, те се държат също толкова непредвидимо, колкото всички домашни котки.

11. Хавана браун

Тези мяукащи животни са тихи и независими, но любопитни и са готови за игри, когато пожелаят. Те могат да останат сгушени в поза за дрямка в дъждовен ден, но с радост ще прекарват времето си в игра и общуване с членовете на семейството, когато се появи възможност.

12. Шотландска клепоуха

Тези очарователни мъркащи животни с прегънати, малки уши дължат външния си вид на генна мутация. За съжаление, мутацията понякога засяга цялото тяло, което може да доведе до други здравословни проблеми с течение на времето, особено при възрастните котки.

Не е случайно, че котките пленяват сърцата на хора по цял свят. Освен че са интересни и непредсказуеми животни, те са много красиви, сладки и в разнообразие от цветове или дължина на козината.

Вижте още:

8 породи котки, които нямат козина

8 породи котки с пухкава, буйна козина

8 късокосмести породи котки

Виж още